Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Notices

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid tests στο Δήμο Μετεώρων

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Μετεώρων με τον Επικεφαλής των κλιμακίων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Ν. Τρικάλων κ. Κουτσονάσιο Ιωάννη, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ ταχείας διάγνωσης covid-19 (rapid tests) στη πλατεία της Καλαμπάκας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

• Δευτέρα 29/5

Καλαμπάκα 08:00-10:00 (κεντρική πλατεία)

• Τρίτη 30/5

Καλαμπάκα 08:00-10:00 (κεντρική πλατεία)

• Πέμπτη 1/6

Καλαμπάκα 08:00-10:00 (κεντρική πλατεία)

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε test θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους, να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όλοι οι ανήλικοι πολίτες και μαθητές κάτω των 18 θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή καθηγητή.

Έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών καθώς και των επισκεπτών της περιοχής μας, ο Δήμος Μετεώρων συνεχίζει να πραγματοποιεί δωρεάν rapid tests. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε πως πρέπει να συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί τηρώντας τα μέτρα προστασίας στην προσπάθεια για τον περιορισμό της διασποράς του ιού covid-19.

Από το Γραφείο του Δημάρχου

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ

Ο Δήμος Μετεώρων καλεί τους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιά από ΠΑΓΕΤΟ σε καλλιέργειες ελιάς στις 17 Φεβρουαρίου 2021  και έχουν υποβάλλει αρχική αίτηση χορήγησης ενίσχυσης, να προσέλθουν στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Μετεώρων προκειμένου να υποβάλλουν την οριστική αίτηση ενίσχυσης μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να κριθούν οριστικά δικαιούχοι του Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ΚΟΕ «ΕΤΗΣΙΟ 2021».

Οι αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης υποβάλλονται από Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 έως Τρίτη 2 Μαΐου 2023 στους αρμόδιους ανταποκριτές ΕΛΓΑ των Κοινοτήτων του Δήμου Μετεώρων, μαζί με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω:

  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ

Με την υποβολή της  αίτησης χορήγησης ενίσχυσης  και προκειμένου για φυσικά πρόσωπα  θα επισυνάπτονται και τα εξής δικαιολογητικά:

 1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου.
 2. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου, όπου θα φαίνεται ευκρινώς το όνομα του αιτούντα, το IBAN και ο αριθμός λογαριασμού.
 3. Φωτοαντίγραφοτης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) του φορολογικού έτους 2020 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2020),  φωτοαντίγραφο του αντίστοιχου εκκαθαριστικού σημειώματος, και εφόσον υπάρχει φωτοαντίγραφο της αντίστοιχης κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα (έντυπο Ε3).
 4. Δήλωση ΟΣΔΕ 2021.
 5. Φωτοαντίγραφο  της απόφασης ένταξης,  για τους νέους αγρότες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2432350281 & 243235028

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε.Τρικάλων με την επωνυμία «ΣΤΗΡΙ – ΖΩ» και ο Δήμος Μετεώρων θα διανέμουν τα εξής προϊόντα:

 • ΦΕΤΑ
 • ΡΥΖΙ
 • ΑΛΑΤΙ
 • ΦΑΣΟΛΙΑ
 • ΠΕΛΤΕΣ
 • ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ
 • ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
 • ΧΛΩΡΙΝΗ
 • ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
 • ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
 • ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, από το χώρο του αγροτικού κτηνιατρείου Καλαμπάκας.

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ του Δήμου Μετεώρων με:
1. Tο Α.Μ.Κ.Α. του αιτούντα
2. Την ταυτότητα και
3. Την αίτησή – ένταξή τους στο ΤΕΒΑ,

να παραλάβουν τα προϊόντα από το  χώρο διανομής, τις παρακάτω ημέρες και ώρες.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ            7/04/2023       ώρες  09:00 – 14:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2432350281.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Δωρεάν Internet σε Τ.Κ του Δήμου

Την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας επισκέπτεται το πρόγραμμα «Πλοήγηση στον Κόσμο» της COSMOTE, για σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Μέσω του προγράμματος και σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας, 12  Δημοτικά σχολεία χωριών της περιοχής αποκτούν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Μετά τα 4 πρώτα σχολεία (Γάβρου, Σκεπαρίου, Αμπελίων και Ελαφίου) που έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση για δωρεάν πρόσβαση στο internet, σήμερα 05-02-2013 και αύριο 06-02-2013 ολοκληρώνεται η εγκατάσταση και στα υπόλοιπα 8 σχολεία: Ασπροκλησιάς, Αγιοφύλλου, Οξυνείας, Αγναντιάς, Παναγίας, Αμπελίων, Γλυκομηλιάς και Χρυσομηλιάς με οθόνη, κεντρική μονάδα υπολογιστή, wifi router, πολυμηχάνημα και web camera, για την δωρεάν πρόσβαση στο internet.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ: Αναβολή και μετάθεση ημερομηνίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Σχετ.:Η υπ΄αρ. πρωτ.  3297/6-3-23 πρόσκλησή μας

 Σας ενημερώνουμε, λαμβάνοντας υπόψη και την ΥΠ.ΕΣ. εγκ.374/39135/30.05.2022, ότι η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 9-3-2023 6η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναβάλλεται,  λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

 Η  Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλαμπάκας με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης που περιλάμβανε η υπ΄αρ. πρωτ. 3297/6-3-23 πρόσκλησή μας.                     

Ο Πρόεδρος της Οικ. Επιτροπής

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Translate »
Μετάβαση στο περιεχόμενο